http://www.catteryindoriyo.nl/google6ebc5e76ca774196.html kittenbeleid
 (?)

 Kittenbeleid.               
Deze tekst is niet om u afteschrikken,maar wel iets om over na te denken over het aanschaffen van een kat of een kitten van ons.
De aanschaf van een kitten moet een wel overwogen beslissing zijn.
U moet rekening mee houden dat u hopelijk voor de komende 15 jaar "vastzit" aan dit huisgenootje.
Dit huisgenootje is een dier en heeft ook gevoelens.Het zal zeker een kitten niet goed doen als die over een jaar moet gaan verhuizen,omdat men er is achter gekomen dat het toch anders is dan dat men dacht.

Aanschaf van een Raskat is nog maar een begin.Heeft u voldoende financieele middelen om het kitten te onderhouden (A-merk voer,kattengrit,krabpaal,medische zorg wanneer nodig is etc. etc.)
Heeft u genoeg tijd om voldoende aandacht aan het dier te besteden.
Heeft u eventueel een oppas voor het dier als u op vakantie gaat.
Ieder dier heeft zijn/haar eigen karakter dat maakt het dier zo bijzonder.Maar verwacht ook niet dat elk dier op schoot wil zitten ,of wil knuffellen wanneer het u uitkomt.
Ook kan het dier wel eens per ongeluk wat kapot maken houd u hier rekening mee.
Een dier hoort bij het gewone huis leven ,en niet apart in een kamertje afgesloten te worden.Een plekje waar het dier zich kan terug trekken ,wanneer er drukke visite over de vloer komt is alleen maar geweldig en geen probleem.

Wij plaatsen ook geen kittens waar mensen allebei fulltime werken.
Als er een vriendje is zoals een andere kat maakt het weer anders.

Ook mensen die gehele dagen thuis zijn en een Ragdoll per se 
als enige huisdier willen houden ,raden wij toch af .Na enige tijd gaat een Ragdoll toch zijn soort genoten missen.En een mens is toch anders dan een soort genoot waar je lekker mee kan stoeien en spelen.

Tenslotte is een ragdoll geen kat wat vrij buiten kan leven.Een afgeschermd balkon ,of een ren ,of zelfs aan een tuigje (met u toezicht) is geen enkel probleem.

Bij een goede verzorging hoort ook vachtverzorging bij.
Klitten zijn erg pijnlijk en trekken aan de huid.Het bij houden van de vacht is dus ook belangrijk .U dient dan een Ragdoll minstens 1 keer in de week te borstelen om klitten te voorkomen en losse haren te verwijderen.Een ragdoll haart ook en heeft ook rui periodes.

Ook een kat kan zich vervelen ,dus op zijn tijd een nieuw speeltje wordt op prijs gesteld.

Wat we verwachten nog meer van u als u een kitten van ons neemt ,dat u natuurlijk van tijd tot tijd wat van u laat horen hoe het met het kitten gaat.Dit hoeft natuurlijk niet wekelijks of maandelijks,maar helemaal niks meer van u laten horen kunnen wij niet zo goed tegen.Wij zullen dan ook contact met u opzoeken als wij lange tijd niks meer van u horen.

Bij intresse van een kitten van ons ,verwachten wij een voorstel mailtje over u/en of u gezin samenstelling en eventuele aanwezige dieren
Zo dat wij kunnen kijken over een eventuele match zou kunnen zijn.
en mailtje over alleen wat kost het ,is voor ons een teken dat de prijs het belangrijkste is.Deze mails zullen we dan ook niet al te serieus nemen.Echter mag u de vraag wel stellen.
Wij verwachten ook dat u eerst komt kijken en kennis met ons maakt en met het/of de kittens.
U mag zo vaak komen als u wilt echter wel altijd op afspraak .
Wij hebben natuurlijk ook ons dagelijkse leven.

Ook als het kitten eenmaal bij u thuis is kunt u me altijd mailen voor vragen en advies.

De kittens worden uitsluitend als liefhebber verkocht (fokverbod)Als we kitten open verkopen doen wij dit alleen aan geregistreerde cattery s.
U dient het kitten voor een jaar de laten helpen (dit staat in het contract)